Important pentru Tutori
Important pentru Studenti
Important pentru Companii
Important pentru Partenerii de Proiect
Arhiva
Achizitii publice
Baze de date angajatori
Biblioteca virtuala
Feedback proiect

Stagii de practica

Stagiile de practica reprezinta elementul central al proiectului.

Pentru a organiza stagii in cadrul proiectului, compania trebuie să încheie un Acord Cadru cu reprezentantii regionali ai proiectului, acord care stabileşte cadrul general al desfăşurării stagiilor de practică (numarul de stagii, perioada de desfasurare, specializarea studentilor doriti si alte detalii). Acordul cadru poate fi descarcat de aici.

Pentru a participa la stagii, studentul trebuie sa completeze si sa trimita formularul de inscriere la adresa proiect61811@adrbi.ro. Formularul de inscriere poate fi descarcat de aici: cerere de inscriere in grupul tinta.doc si cuprinde informatii generale despre student, CVul si o scrisoare de intentie  care sa demonstreze intentia de a participa la activitatile proiectului.

Urmeaza proba interviului, in care studentul se va prezenta functie de regiunea de dezvoltare de care apartine la sediul ADRBI sau la unitatea de invatamant de care tine (functie de protocolul stabilit intre ADRBi si universitate) pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, sau la sediile centrelor de resurse dezvoltate in cadrul proiectului sau la unitatea de invatamant de care tine (pentru regiunile Centru si Nord-Vest). Contacteaza coordonatorul centrului de resurse din regiunea ta pentru a sti unde va avea loc interviul.

In urma interviului se va stabili daca studentul va intra in programul de consiliere si orientare si/sau in programul de stagii, urmarindu-se o legatura directa intre domeniul de activitate al companiei si specificul stagiului pe de o parte si specializarea studentilor (pregatirea teoretica din cadrul facultatii) pe de alta parte.

Practic, stagiul de practica, privit din perspectiva studentului, va oferi acestuia o prima legătură cu mediul de afaceri şi cultura organizaţională a companiilor; sansa de a se familiariza cu rigorile şi cerinţele unui mediu de lucru profesionist; acumularea de experienţă şi cunoştinţe practice într-un mediu competitiv; sansa de a pune în practică cunoştinţele asimilate în timpul facultaţii; sansa de a-si evalua abilitatea de a lucra in echipa, capacitatea de comunicare  şi alte aptitudini personale.

Din perspectiva companiilor, stagiile de practica reprezinta o sansa de a crea o pepinieră de talente în cadrul companiei, care să asigure formarea acestora timpurie şi in acord cu politicile companiei; o sansa de a deveni  cunoscut ca un potenţial angajator de către viitorii specialişti; o sansa de a forma proprii angajaţi in formatori; o sansa de a vă mentora şi consilia viitorii colegi şi de a le împărtăşi din experienţa dumneavoastră.

Afla care sunt companiile implicate in proiect pentru anul universitar 2011-2012 de aici!

 

 


Regulament actualizat concurs regiunea BI

BURSE Rochus si Beatrice Mummert

Happy Job Fair

Hospitality Jobs in Singapore

InternshipCareer Training USA

Stagii admin la Comisia Europeana

Stagii ARRP

Stagii BRD

Stagii Catalog-Cursuri.ro

Stagii CESE

Stagii COR

Stagii COR2

Stagii EuropaFest

Stagii la Banca Mondiala

Stagii la Consiliul Europei

Stagii la Consiliul Europei 2

Stagii la Consiliul Europei 3

STAGII LA MARSHALL FUND


Vezi mai multe

 

Obiective PRACTICA


 

 

 

Statistici


 

 

 

Noutati

 

 
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Proiect co-finantat din Fondul Social European prin
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013


Echipa Proiectului Parteneri Evenimente Comunicate Grafic activitati Galerie Media Linkuri utile Contact Eucariera portal