Important pentru Tutori
Important pentru Studenti
Important pentru Companii
Important pentru Partenerii de Proiect
Arhiva
Achizitii publice
Baze de date angajatori
Biblioteca virtuala
Feedback proiect

Consiliere si Orientare

Gasirea locului de munca visat nu a fost niciodata o sarcina usoara. Acum, in conditii de globalizare si de criza financiara mondiala,  este probabil mai greu ca niciodata. Companiile acorda mult mai mult timp procesului de angajare, selectand cu atentie CVurile si scrisorile de intentie ale candidatilor si trecandu-i prin mai multe interviuri, cautand acele calitati dorite de catre orice angajator: initiativa, responsabilitate, versatilitate, abilitate de a lucra in echipa, gandire analitica, incredere, putere de munca si dorinta de a duce o sarcina la bun sfarsit.

- “Asta-s eu!” o sa spui. Felicitari! Insa nu vei avea ocazia sa demonstrezi asta la locul de munca daca nu vei fi in stare sa demonstrezi asta la interviu!

O parte importanta a proiectului nostru incearca sa te pregateasca pentru acest pas, si asta presupune un CV si o scrisoare de intentie corect facute si un interviu sau interviuri castigate. Si ca si in scoala, rezultatele bune se obtin si cu inspiratie dar si cu multa transpiratie.

CV-ul este cartea ta de vizita si cel mai puternic instrument de marketing pe care-l folosesti in cariera. El trebuie sa-i comunice angajatorului clar si repede ca poti face jobul, si sa scoata in fata punctele tale forte. Un CV convingator castiga interesul cititorului in primele 20-30 de secunde.

Scrisoarea de intentie insoteste cererea de angajare si adesea rezuma informatii care au fost cuprinse in CV. Este primul lucru pe care potentialul angajator il vede – prima ta reclama.  Fii constient de faptul ca pentru un loc de munca, aceasta va intra in competitie cu alte cateva zeci, poate sute de scrisori ale concurentei, asa ca trateaz-o ca pe un instrument foarte important care poate face diferenta in favoarea ta. Scrisoarea trebuie sa induca angajatorului o stare de spirit placuta, trebuie sa faca o impresie reala, dar in acelasi timp sa scoata in relief calitatile tale. De ce tu si nu altul? Scrisorile tip nu impresioneaza pe nimeni, asa ca personalizeaza scrisoarea de intentie cum poti mai bine.

Si nu in ultimul rand, interviul.  Gandeste-te ca prin intermediul sau trebuie sa te vinzi, sa te prezinti mai bine decat toti ceilalti contracandidati pentru a fi ales, si deja ai o problema. Pentru ca trebuie sa gasesti acele cuvinte care te pot pune intr-o lumina cu totul aparte fata de ceilalti sa zicem 99 de contra-candidati care vor acelasi loc de munca. Si dintr-o data joaca pare o treaba  cat se poate de serioasa.

Iata cateva exemple de intrebari puse des la interviuri:

Q1: Spune-mi cateva cuvinte despre tine

Q2: Ce te vezi facand peste 5 ani de zile?

Q3: In ce activitati extracuriculare ai fost implicat?

Q4: Care sunt punctele tale forte ca angajat?

Q5: De ce sa te angajez pe tine si nu unul din ceilalti 100?

Afla parerea noastra despre CVul si scrisorea ta de intentie, precum si unele dintre cele mai bune raspunsuri la cele mai dificile 100 de intrebari ale interviului inscriindu-te pe portalul proiectului.

Succes!

 


Regulament actualizat concurs regiunea BI

BURSE Rochus si Beatrice Mummert

Happy Job Fair

Hospitality Jobs in Singapore

InternshipCareer Training USA

Stagii admin la Comisia Europeana

Stagii ARRP

Stagii BRD

Stagii Catalog-Cursuri.ro

Stagii CESE

Stagii COR

Stagii COR2

Stagii EuropaFest

Stagii la Banca Mondiala

Stagii la Consiliul Europei

Stagii la Consiliul Europei 2

Stagii la Consiliul Europei 3

STAGII LA MARSHALL FUND


Vezi mai multe

 

Obiective PRACTICA


 

 

 

Statistici


 

 

 

Noutati

 

 
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Proiect co-finantat din Fondul Social European prin
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013


Echipa Proiectului Parteneri Evenimente Comunicate Grafic activitati Galerie Media Linkuri utile Contact Eucariera portal